Rodi

Fiets- en Wandel Tweedaagse bij DE JONG Kampeer&Recreatie

23 april 2018 - 10:13

Fiets- en Wandel Tweedaagse bij DE JONG Kampeer&Recreatie

HILLEGOM-DE ZILK - Lekker wandelen en/of fietsen op vakantie en thuis. Veel informatie kan men zaterdag 28 en zondag 29 april hierover verkrijgen tijdens de Fiets- en Wandel Tweedaagse bij DE JONG Kampeer&Recreatie in Hillegom-De Zilk. Bij dit event is ook de LOWA Experience Trailer aanwezig. De bezoeker krijgt hierbij alle uitleg over de laatste LOWA schoenen en advies van experts op wandelgebied. Maar ook op het gebied van fietsen tijdens vakantie is veel te beleven. Iedereen kan bij DE JONG bijvoorbeeld proefrijden op elektrische (vouw)fietsen, speciaal voor gebruik in de garage van campers. Verder zijn er presentaties van fietsendragers voor achterop de personen auto. Een primeur is de fietsaanhanger van OCS. Deze fietsaanhanger is de ideale oplossing om spullen of boodschappen te vervoeren op vakantie of thuis. De fietsaanhanger is zowel gemakkelijk te monteren als te demonteren. DE JONG is uiteraard specialist van fietsendragers voor gebruik op de caravan en de camper. Er is hiervan een uitgebreid assortiment te zien. Om tijdens een tentvakantie een beetje ruim in uw auto te kunnen zitten is het gebruik van een bagagewagen een uitkomst. Alle 2018 modellen van bagagewagens worden bij DE JONG getoond. Ook nieuw is de trailer om uw motor achter uw auto mee te nemen. Programma:Zaterdag 28 april 2018 09.00-17.00 uurFietstocht door de bollenstreek vertrekpunt VVV Noordwijkerhout gastheer/tussenstop bij De Jong Recreatie.Zondag 29 april 2018 11.00-17.00 uurDe 10.000 stappentocht VVV Noordwijkerhout en de kaboutertocht door de duinen special voor kinderen.DE JONG Kampeer&Recreatie, Beeklaan 18a in Hillegom-De Zilk website: www.dejongrecreatie.nl
23 april 2018 - 10:13

Jubileumtransport vertrekt Koningsdag naar Oekraïne ‘Nijssen al 25 jaar organisator hulpgoederen’

22 april 2018 - 21:09

Jubileumtransport vertrekt Koningsdag naar Oekraïne ‘Nijssen al 25 jaar organisator hulpgoederen’

Nieuw-Vennep- Dick Nijssen (76) heeft zich goed op het interview met Nieuwsblad Haarlemmermeer voorbereid. Op tafel liggen talloze krantenknipsels, foto’s uit Oekraïne plus een duimendikke ordner met daarin alle informatie over de hulpgoederentransporten die hij met veel andere vrijwilligers de afgelopen 25 jaar heeft verzorgd. “Maar de voldoening die dit werk ons geeft is met geen pen te beschrijven,” aldus de energieke ondernemer. Het konvooi dat aanstaande vrijdag vertrekt bestaat uit 8 trucks met trailers, maar dat is wel eens meer geweest. Nijssen: “Soms wel 20 vrachtwagencombinaties per keer. Maar we willen het vanwege de veiligheid kleinschaliger doen alhoewel we aan hulpgoederen geen gebrek hebben. Want ziekenhuizen, scholen en het bedrijfsleven plus gulle particuliere gevers staan nog steeds garant voor heel wat goederen.” De bekende voormalige transportondernemer is sinds 1991 aan de stichting Holland-Oekraïne verbonden nadat hij destijds Joep Huttinga opvolgde. “Mijn eerste rit was in februari 1992 midden in de winter in sneeuwstormen door Duitsland naar Polen en Oekraïne.”Bevlogen vrijwilligers In het grote depot te Spaarndam zorgen Simon de Groot en Jos Langelaan als coördinatoren ervoor dat de goederen worden verzameld en gesorteerd. Maar de stichting kent nog meer bevlogen vrijwilligers. Zoals penningmeester Ben van der Linden, secretaris Willem Schrama en transportcoördinator Piet Turk. Nijssen: “Ja, die mogen best eens met naam genoemd worden, maar daarnaast hebben we ook tientallen andere vrijwilligers, mannen en vrouwen, die ervoor zorgen dat alle spullen piekfijn worden gecontroleerd. Zoals kleding, meubilair, ziekenhuisapparatuur, huisraad en noem maar op. Toen ooit de Bescherming Bevolking(BB) werd opgeheven hebben we daar voor tonnen aan goederen mogen ophalen, omdat het anders naar de schroothoop zou gaan.” Is Nijssen met zijn team chauffeurs dan nooit belaagd of gechanteerd door corrupte douanepersoneel? “Nee nooit. Gelukkig hebben wij de Poolse Olga Dekker in het konvooi die alles altijd vertaalt, maar ik zeg altijd: ik betaal geen steekpenningen. Aan niemand,” reageert Nijssen resoluut.Kippenvel bij herdenkingSamen met bijrijder/chauffeur Piet van Zanten, rijdt de energieke zeventiger een van de kolossale trucks met trailer: “Wat me het diepst heeft geraakt? Nou, dat was in 2016 toen daar de ramp van Tsjernobyl werd herdacht. Ter nagedachtenis aan de vele slachtoffers die in 1986 stierven bij die vreselijke ramp. Als grote mannen kregen we daar kippenvel van.” Het startschot voor het konvooi op Koningsdag wordt gegeven door de nieuwe OVHZ-voorzitter Bernard Perdaan.
22 april 2018 - 21:09

Erespeld Haarlemmermeer voor Andries Stokvis‘Vijftien jaar voorzitter verdient terechte waardering’

22 april 2018 - 20:40

Erespeld Haarlemmermeer voor Andries Stokvis‘Vijftien jaar voorzitter verdient terechte waardering’

NIEUW-VENNEP - Tijdens de jaarvergadering van Ondernemersvereniging OVHZ was één agendapunt niet ingevuld: de komst van burgemeester Onno Hoes. En die kwam niet met lege handen want zijn ambtsketen beloofde iets officieels en dat werd het ook: scheidend voorzitter Andries Stokvis werd na 15 jaar verrast met de Erespeld Haarlemmermeer. “Maar het aardige hierbij is dat u niet eens in onze gemeente woont,” grapte Hoes. De tekstbriefjes voor zijn speech had de burgemeester weliswaar in zijn hand, maar deze voorlezen was niet nodig. Hoes had namelijk alles keurig van te voren voorbereid en zich verdiept in de successen van Stokvis, die jarenlang als ondernemersvoorzitter de belangen van zijn vereniging in Haarlemmermeer en met name in Nieuw-Vennep had behartigt. Hoes: “Meneer Stokvis, ik heb van die vijftien jaar dat u voorzitter was slechts een heel klein deel meegemaakt. Ik citeer dus uit reacties die ik van derden heb gekregen op basis waarvan ik u vanavond deze Erespeld mag uitreiken.”Sketch Het werd hierbij voor de zaal, met meer dan 75 OVHZ-leden, een grappige sketch voor twee heren die diverse hoogtepunten uit het bestuurlijke leven van Stokvis belichtten. Hoes: “U bent van origine een Jordanees heb ik begrepen.” Maar daar was Stokvis het niet mee eens: “Nee hoor, ik kom uit Amsterdam West maar ging wel in de Jordaan op school.” Hoes: “Aha, dus vandaar die specifieke humor die u altijd ten toon spreidt. U bent trouwens wel de bedenker van de naam Groot Hertogdom Nieuw-Vennep met een bruisende ondernemersvereniging met talloze familiebedrijven. SaamhorigheidMijn ervaring is sinds dat ik hier burgemeester mag zijn, dat in dit dorp een grote saamhorigheid is, een gedreven ondernemerschap en een mentaliteit van ‘doe maar gewoon dan doe je gek genoeg’. U heeft heel wat projecten voor de OVHZ op de kaart gezet en bent ook actief als bestuurslid in het HOP, de overkoepelende ondernemersorganisatie voor Haarlemmermeer. Vanwege uw grote betrokkenheid voor de lokale samenleving en met name voor de OVHZ heeft het gemeentebestuur besloten dat ik u vanavond de Erespeld mag uitreiken plus uiteraard de oorkonde. Bestuur en leden kunnen terecht trots zijn op het vele werk dat u de afgelopen jaren als voorzitter, en ook daarvoor toen u nog gewoon lid en bestuurslid was, voor het bedrijfsleven heeft verricht. Dank daarvoor.” Stokvis kreeg in 2011 hiervoor al een koninklijke onderscheiding, die toen door burgemeester Theo Weterings werd uitgereikt.
22 april 2018 - 20:40

Perdaan nieuwe voorzitter OVHZ

22 april 2018 - 19:51

Perdaan nieuwe voorzitter OVHZ

NIEUW-VENNEP - Als schaduwvoorzitter liep Bernard Perdaan al geruime tijd mee in het kielzog van Andries Stokvis. Laatstgenoemde nam afgelopen week tijdens de jaarvergadering van de Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid (OVHZ) afscheid na 15 jaar voorzitterschap. De bekende Nieuw-Vennepse kapper kon hierna de hamer overnemen: “Niet echt een verrassing en het is een hardnekkig misverstand dat Andries echt opstapt uit ons bestuur,” aldus de gevatte reactie van de kersverse nieuwe voorman van de OVHZ. Daar moest de goed gevulde zaal in de Rustende Jager toch even over nadenken want ‘het wordt toch geen Heintje Davids afscheid’ aldus een van de aanwezige ondernemers. Maar die gedachte werd door Perdaan meteen ontzenuwd: “Andries is al een aantal jaren gepensioneerd en heeft dus veel tijd om die aan de OVHZ te besteden. Ikzelf heb een drukke kapperszaak en kan echt niet veelvuldig overdag op het gemeentehuis of elders met relaties vergaderen. Dus die actuele werkzaamheden gaat Andries als bestuurslid gewoon continueren.”Meer ledenMaar Stokvis heeft nog meer noten op zijn zang: “We hebben weliswaar een bruisende vereniging met een no nonsense mentaliteit, maar we moeten wel naar de toekomst kijken en proberen meer leden binnen te halen. Daar ga ik mij persoonlijk voor inzetten want mijn hart en ziel zijn al jarenlang verbonden aan de OVHZ en dat kindje laat ik echt niet los, zonder uiteraard daarbij onze nieuwe voorzitter voor de voeten te lopen. Ik dank u allen voor het feit dat u mij 15 jaar als voorzitter heeft gesteund en ook mijn medebestuursleden verdienen een compliment want zonder hen had ik het zo’n lange periode echt niet kunnen doen. De sfeer in onze vereniging is enorm positief en dat voelt goed.” Geheim GenootschapNamens het Geheim Genootschap Nieuw-Vennep, waarvan de vier leden achter de schermen sturing geven aan het wel en wee in het dorp, overhandigden Thomas Hendriksen en Jan van Grondelle de scheidend voorzitter op ludieke wijze een klompenpaar maatje 44 met de woorden: “Andries, je hebt vele jaren met wethouders, ambtenaren en andere relaties de degens moeten kruisen. Het was soms best een stoelendans maar vanaf nu is het een klompendans om lekker in jouw tuin aan de slag te gaan. Vandaar het logo op de klompen met bijbehorende tekst.”
22 april 2018 - 19:51
Haarlemmermeer
Fiets- en Wandel Tweedaagse bij DE JONG Kampeer&Recreatie HILLEGOM-DE ZILK - Lekker wandelen en/of fietsen op vakantie en thuis. Veel informatie kan men zaterdag 28 en zondag 29 april hierover verkrijgen tijdens de Fiets- en Wandel Tweedaagse bij DE JONG Kampeer&Recreatie in Hillegom-De Zilk. Bij dit event is ook de LOWA Experience Trailer aanwezig. De bezoeker krijgt hierbij... Jubileumtransport vertrekt Koningsdag naar Oekraïne
‘Nijssen al 25 jaar organisator hulpgoederen’
Nieuw-Vennep- Dick Nijssen (76) heeft zich goed op het interview met Nieuwsblad Haarlemmermeer voorbereid. Op tafel liggen talloze krantenknipsels, foto’s uit Oekraïne plus een duimendikke ordner met daarin alle informatie over de hulpgoederentransporten die hij met veel andere vrijwilligers de afgelopen 25 jaar heeft verzorgd. “Maar de voldoening die dit...
Erespeld Haarlemmermeer voor Andries Stokvis
‘Vijftien jaar voorzitter verdient terechte waardering’
NIEUW-VENNEP - Tijdens de jaarvergadering van Ondernemersvereniging OVHZ was één agendapunt niet ingevuld: de komst van burgemeester Onno Hoes. En die kwam niet met lege handen want zijn ambtsketen beloofde iets officieels en dat werd het ook: scheidend voorzitter Andries Stokvis werd na 15 jaar verrast met de Erespeld Haarlemmermeer....
Perdaan nieuwe voorzitter OVHZ NIEUW-VENNEP - Als schaduwvoorzitter liep Bernard Perdaan al geruime tijd mee in het kielzog van Andries Stokvis. Laatstgenoemde nam afgelopen week tijdens de jaarvergadering van de Ondernemers Vereniging Haarlemmermeer Zuid (OVHZ) afscheid na 15 jaar voorzitterschap. De bekende Nieuw-Vennepse kapper kon hierna de hamer overnemen: “Niet echt een verrassing en... VVD wil superBOA’s in Haarlemmermeer HOOFDDORP – Tijdens het debat over veiligheid in de gemeenteraad van afgelopen donderdag, pleitte VVD-fractievoorzitter Jurgen Nobel voor zogenaamde superBOA’s. Daar het aantal inzetbare politiemensen ook in de gemeente Haarlemmermeer nog steeds te wensen over laat, riep Nobel het college van B en W op om de grenzen van de... Column
Fietsterreur op wandelpad
Het duurde even, maar na lange tijd participeren met bewoners in het centrumgebied in Hoofddorp is hij er eindelijk; het wandelpad tussen het NS station het centrum van Hoofddorp. In eerst instantie was ik enthousiast toen ik ontdekte dat deze poepbruine loopsnelweg eindelijk open was. Het afgelopen weekend liep ik...
Jan Rot met ‘Seks & Drugs & Rot & Roll’ in De Meerse HOOFDDORP – Jan Rot komt met zijn optreden ‘Seks & Drugs & Rot & Roll’ vrijdag 11 mei naar theater De Meerse in Hoofddorp. Na het succesvolle ‘Jong en Veelbelovend’ over Jans eigen jaren 70, zijn nu de jaren 80 aan de beurt. In ‘Seks & Drugs & Rot &... Gitarist Carl Verheyen bij Poppodium Duycker HOOFDDORP – Carl Verheyen toert met zijn ‘Essential Blues’ door Europa. Het enige optreden dat deze wereldberoemde gitarist van Supertramp in Nederland geeft is donderdag 3 mei bij Poppodium Duycker in Hoofddorp. Carl Verheyen is één van de tien beste gitaristen ter wereld. In zijn meer dan 40 jaar spelen... Jubileumvoorstelling van de 3JS in De Meerse HOOFDDORP – De uit Volendam afkomstige groep de 3JS vieren woensdag 9 mei hun 10-jarig jubileum in theater De Meerse in Hoofddorp. In deze jubileumshow blikken de 3JS muzikaal en verbaal terug op alle voorgaande shows. In 2008 zetten de 3JS hun eerste voorzichtige stappen op de theaterpodia. De songs... Hans en Grietje De Musical in De Meerse HOOFDDORP – De twee voorstellingen van Hans en Grietje De Musical spelen zaterdag 5 mei in de grote zaal van theater De Meerse in Hoofddorp. Met een suikerzoet decor en kostuums is dit echt dé familievoorstelling om van te smullen. De kinderen Hans en Grietje komen uit een arm houthakkersgezin... ‘Dorst’ in Het Oude Raadhuis HOOFDDORP – De film ‘Dorst’ met Simone Kleinsma speelt zondag 29 april om 20.00 uur in het Oude Raadhuis in Hoofddorp. Het zwart-komisch familiedrama naar de gelijknamige roman van Esther Gerritsen. Twintiger Coco (Elise van ’t Laar) heeft geen benul van wat ze met haar leven wil. Haar hopeloze affaire... Wethouder Horn opent locaties De Sociëteit HOOFDDORP - Nieuw-Vennep kende De Sociëteit al, maar sinds begin dit jaar zijn er ook twee locaties van De Sociëteit in Hoofddorp gekomen. Deze laagdrempelige ontmoetingsplaatsen voor ouderen met veelal geheugenproblemen zitten in Hoofddorp in De Boerderij in Pax en in De Nieuwe Silo bij P-Punt in Graan voor Visch.... Tips van de dierenspecialist REGIO - Om de lezers van Nieuwsblad Haarlemmermeer te informeren over een goede verzorging van hun huisdier, zal Ad Hinten van Dierenspeciaalzaak Hoofddorp elke week tips geven. Het onderwerp van deze week is: Cavia aan de vitamine C. Dikwijls krijgen wij in onze dierenspeciaalzaak vragen zoals; waarom heeft onze cavia... Politiek Podium Haarlemmermeer
Lijsttrekker voor D66 Haarlemmermeer
HOOFDDORP - De leden van D66 Haarlemmermeer hebben mij vorige week gekozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november aanstaande. Ik ben erg blij met dit vertrouwen van de leden. De inzet van D66 is om straks als grootste progressieve lokale partij uit de bus te komen. In de...
Anneke van der Helm weer lijsttrekker CDVP HOOFDORP - De leden van de lokale Christen-Democratische Volkspartij (CDVP) hebben Anneke van der Helm-Chandansingh unaniem herkozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 21 november 2018. Het bestuur ziet haar als de ideale kandidaat om tijdens de komende verkiezingen een goed resultaat neer te zetten. Bestuur: “Met Anneke heeft... Concert Aalsmeers Mannenkoor Con Amore RIJSENHOUT - Het Aalsmeers Mannenkoor Con Amore geeft zaterdag 21 april een concert in De Ontmoetingskerk in Rijsenhout. Een concert met Weense Allure waar bekende songs uit de operette, musical en de film worden vertolkt. Aan dit concert zullen sopraan Hellen van Rooijen, bariton Ronald Willemsen en tenor Dries van... Verplichte aanmelding bij Huidkankerdag in Spaarne Gasthuis HOOFDDORP – Tijdens Nationale Huidkankerdag van zaterdag 2 juni kan men zich door dermatologen van het Spaarne Gasthuis plekjes en vlekjes laten controleren zonder verwijsbrief van de huisarts. Tijdens deze dag is van 10.00 uur tot 14:00 uur een spreekuur geopend. Deelnemers dienen zich hiervoor verplicht in te schrijven via... Tuin ontwerpen REGIO - Een nieuwe tuin ontwerpen vergt veel meet- en denkwerk. Een goede basis is heel belangrijk. Hierbij enkele tips waarop men moet letten bij het zelf ontwerpen van een tuin. Indien men zelf een tuin gaat ontwerpen is het verstandig de onderstaande stappen te volgen. Verder kan men op... Tuintips tegen wateroverlast REGIO - Hoosbuien zorgen ook in Haarlemmermeer steeds vaker voor wateroverlast. Het riool kan al dat water vaak niet aan, waardoor straten, huizen en kelders onderlopen. Met een groene tuin en regenton help jij om wateroverlast te verminderen. In een groene tuin met gazon en borders kan regenwater wegzakken. Er... Dansleerlingen Pier K in De Meerse HOOFDDORP - Dansleerlingen van Pier K staan zondag 22 april om 17.00 uur op het podium van Schouwburg De Meerse in Hoofddorp. Dansers van alle leeftijden presenteren zich vol overgave met prachtige choreografieën en schitterende kostuums. Pier K biedt danscursussen voor jong en oud. De leerlingen krijgen les van professionele... Vrouwen BV Hoofddorp sluiten af met zege HOOFDDORP – De vrouwen van BV Hoofddorp versloegen in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen hun tegenstander US met 62-48. De Amsterdamse studentenclub werden hierbij op energieke wijze geklopt. De coach van BV Hoofddorp, Linda Somers, zat langs de kant volop te genieten. Er werd bij de wedstrijd direct een... UNO moest het doen zonder goede keeper HOOFDDORP - UNO verloor het afgelopen weekend met 0-8 van HYS. Het team van trainer Mohammed Ajar had zoals wel vaker dit seizoen niet te klagen over pech. Er ontbrak een goede keeper en de arbiter was nou niet bepaald pro- UNO. Veel fans en spelers van UNO zullen het... DIOS blijft overeind NIEUW-VENNEP - DIOS heeft in Oegstgeest stand gehouden tegen ASC. Het verzwakte team van trainer Dave Lange bleef goed bezig en behaalde een verdiend punt. Gescoord werd er niet, maar spannend was het duel zeker. Vijf basisspelers waren om verschillende redenen niet inzetbaar. Lange moest flink aan de opstelling sleutelen... FC VVC knokt zich terug NIEUW-VENNEP - FC VVC won met 4-2 van IJmuiden. En dat was een fraaie prestatie van het team van trainer Rick van IJzendoorn dat al snel in de wedstrijd met 0-2 achter kwam. De spelersgroep had begin deze week met elkaar een goed gesprek gehad. Er kwam veel boven water...
Lees de krant
E-paper: Deze week | Archief